Over ons

Web(cast)station RTV Holland zendt 24 uur per dag, 7 dagen per week uit.

Onze uitzendingen komen uit de studio in Sliedrecht, Zuid-Holland, Nederland. De plaats is vooral bekend van de scheepsbouw en baggerindustrie. In Sliedrecht staat het Nationaal Baggermuseum. Vanuit dit dorp zwerven en zwierven de baggeraars uit over de wereld om vaarwegen en havens uit te diepen en om nieuw land aan te leggen. In Sliedrecht zijn nog altijd veel families verbonden met de baggerindustrie. Sliedrecht wordt wel het Baggerdorp genoemd.

Wat voor een betere standplaats kunnen we hebben als zender RTV Holland. We richten ons op de inwoners van Nederland en de Nederlanders die voor korte of langere tijd in het buitenland verblijven. Dit radiostation zendt uitsluitend uit via internet en is dus wereldwijd te beluisteren.

Het initiatief voor de Nederlandse internetomroep is genomen na vijf jaar denken en een half jaar voorbereiding. In de zomer van 2014 werd de stap gezet voor de oprichting van de Stichting RTV Holland door initiatiefnemer en journalist Peter Donk. Samen met Theo Boer en Wim Oor vormde hij een bestuur. Met als doel op een professionele manier radioprogramma’s brengen, waarin de combinatie van muziek, gezelligheid en het contact met de luisteraar (ook buiten Nederland) voorop staat. De programma’s worden in het Nederlands gepresenteerd. 

Wij richten ons met onze programma’s op alle Nederlanders in de wereld. De programma’s worden gemaakt op vrijwillige basis. Dat geldt voor de mensen die zich op het technische vlak inzetten voor RTV Holland, het bestuur, maar ook voor de programmamakers. Een aantal heeft ‘radio maken’ als hobby en zijn of waren beroepsmatig werkzaam voor een regionale of landelijke omroep. 

Plannen voor het maken van televisie zijn er nog niet. Wel hebben we ons eigen youtube-kanaal.