Medewerkers

Iedereen die bij RTV Holland betrokken is, werkt mee op vrijwillige basis en krijgt geen vergoeding. De programmamakers, technici maar ook de administratieve medewerkers komen uit het hele land. Een aantal staat vermeld op deze pagina:

Rob van Hoogenhuizen 
Rob is de stem (stationvoice) van de jingles op RTV Holland. Werkt sinds 1981 als journalist, programmamaker en nieuwslezer voor landelijke, regionale en lokale radiostations. Verder heeft hij commercials en documentaires ingesproken voor onder meer radio en tv. Hij presenteerde o.a. programma’s bij Omroep West.
E-mail naar: Rob van Hoogenhuizen

Peter Donk
Initiatiefnemer, oprichter en voorzitter van de Stichting RTV Holland. Presentator-verslaggever, maker van o.a.  ‘Verhalen van Holland’, ‘Van Hollandse Bodem’ en de stem van de promo’s. Hij werkt al vele jaren voor de landelijke omroep. Beroepsmatig met televisie bezig; in de vrije tijd met zijn grote hobby radio. Maakt(e) programma’s voor lokale, regionale en landelijke omroepen sinds 1985. Ook werkte hij in het verleden naast voor radio en televisie voor schrijvende media. Is een ervaren journalist en programmamaker. Streeft dromen na. Een eigen radiostation is er zo één.
E-mail naar: Peter Donk

Theo Boer
Penningmeester bij de Stichting RTV Holland en bevlogen programmamaker van Gospelmagazine. Begon halverwege de jaren ‘80 in de vorige eeuw met radio maken. Was altijd lokaal actief met nieuws- en muziekprogramma’s. Met zijn programma – destijds heette dat ook GospelMagazine – wist hij via lokale stations een horizontale programmering te krijgen en maakte hij een marathonuitzending van dertig uur. Ook was hij manager van een aantal artiesten.
E-mail naar: Theo Boer

Bas van Toor
Bekend als clown Bassie maakte hij samen met zijn broer bijna zestig jaar tv-, theater en showprogramma’s over de hele wereld. Zaterdag en zondag brengt RTV Holland programma’s voor specifieke doelgroepen. Kinderen bijvoorbeeld. Nederlands bekendste clown presenteert op zaterdag- en zondagmorgen van 07.00-09.00 uur ‘Kinderen van Holland’, een programma met mooie, spannende en leerzame verhalen. En natuurlijk valt er veel te lachen. Bas van Toor is met pensioen, is een talentvol mondharmonicaspeler, briljant tv-maker en hij heeft een hart voor radio. 
E-mail naar: Bas van Toor

John Deventer
Secretaris van RTV Holland. Maakte jaren programma’s voor onder meer een ziekenomroep en lokale omroep MerweRTV. De combinatie van muziek en informatie spreekt John aan. Hij noemt zichzelf ‘een radiodier en groot muziekliefhebber’. Voor RTV Holland presenteert hij het programma ‘Post voor Holland’ op zaterdag- en zondagmiddag. Ook is John mede verantwoordelijk voor het muziekbeleid bij RTV Holland.
E-mail naar: John Deventer

Wim van Mourik
Ervaren presentator-verslaggever. All-rounder en dat betekent dat hij van vele markten thuis is. Bij RTV Holland presenteert Wim het avondprogramma Holland Late Night en doet hij verslag van o.a. sportevenementen. In zijn vrije tijd is Wim speaker bij wedstrijden van Sliedrecht Sport Volleybal Dames 1, vv Sliedrecht en is hij lid van de Sportraad Sliedrecht. 
E-mail naar: Wim van Mourik

Jan Key
Van beroep oefent Jan het beroep van slager uit. Hij wordt door zijn collega’s wel eens ‘the singing butcher’ genoemd. Sinds 2000 maakte hij in zijn vrije tijd programma’s bij de lokale omroep MerweRTV in Sliedrecht. Dat deed hij 14 jaar met als bijzondere interesse: muziek. Zijn belangstelling daarvoor werd gewekt in de periode dat Veronica programma’s maakte op zee. Bij RTV Holland maakte Jan enige tijd elke werkdag het programma ‘Als de avond valt…’. Nu maakt hij op zaterdag van 20.00-21.00 uur het programma ‘Ook dit is Holland!’ op RTV Holland.
E-mail naar: Jan Key

Brenda Donk-Hoeflaak
Ze leent haar stem regelmatig aan producties als voice-over of voor een reclamespot. Brenda presenteerde bij lokale omroep MerweRTV in Sliedrecht onder meer het programma Regio Report. Werkte onder meer ruim zes jaar voor de AVRO-televisie als producer. Bij RTV Holland presenteert ze van maandag t/m vrijdag tussen 12.00-13.00 uur het lunchmagazine ‘Wie eet er mee?’
E-mail naar: Brenda Donk-Hoeflaak

TECHNIEK

John Kieffer
Webmaster van RTV Holland. Sinds een aantal jaren als vrijwilliger bezig met het bouwen en onderhouden van websites voor musea, stichtingen, verenigingen en particulieren. Interesse in alles wat met websites en internet in het algemeen te maken heeft. Met name gespecialiseerd in het content management system WordPress.
E-mail naar: John Kieffer

Gerben van Alphen 
In het dagelijks leven druk met het ondersteunen van mensen en processen op het vlak van ICT. Maar ook het technisch beheer en ICT projecten behoren tot zijn dagelijkse werkzaamheden. Sinds 1997 heeft hij diverse websites gebouwd met behulp van html, php, mysql en later ook met phpnuke, mambo en joomla. Naast techniek heeft hij een grote passie voor sport en muziek. Bijna dagelijks zwemt hij zijn baantjes, staat op met muziek en gaat er mee naar bed. Levert input voor de website en bouwde de eerste RTV Holland app.
E-mail naar: Gerben van Alphen

Jesse Boer
Zoon van programmamaker Theo Boer. Bouwde de tweede RTV Holland app. Hij houdt zich vooral daar mee bezig bij RTV Holland. Jesse studeert nog en bouwde de app in zijn kerstvakantie 2015. 

Een regelmatige bijdrage aan de programma’s leveren:
Ds. Joost Schelling (GospelMagazine)
Hans van Mourik (Post voor Holland)
Piet Kaptein (Post voor Holland)
Anja Geesink column Pura Vida (Costa Rica) (Post voor Holland)
Sabine Boogaard column Colombia Verhalen (Colombia) (Post voor Holland)
Jacqueline van Tol column Kleurrijk Spanje (Spanje/Nederland) (Post voor Holland)
Diana van den Heuvel column Het Goede Leven van Curacao (Curacao) o.v. (Post voor Holland)

Ook zij waren betrokken bij RTV Holland:
Laurens van der Graaf (De Hollandse Kerk, Van Hollandse Bodem), gestopt om privé reden
Antonie Vonk (all-round technicus), gestopt om privé reden
Peter Veenendaal (De Week Die Was), gestopt omdat sponsor programma wegviel
Wim Vriezen (De Week Die Was), gestopt omdat sponsor programma wegviel
Gerda den Hollander (De Week Die Was), gestopt omdat sponsor programma wegviel
Marlon van Dalen (De Week Die Was), gestopt omdat sponsor programma wegviel
Angelique Stein (De Week Die Was), gestopt omdat sponsor programma wegviel
Arie Bras (De Week Die Was), gestopt omdat sponsor programma wegviel
Dick Klees (De Week Die Was), gestopt omdat sponsor programma wegviel
Wim Oor (secretaris). Hij overleed onverwacht op 23 januari 2017.
Mark Baars (ICT Vandaag), gestopt vanwege tijdgebrek
Jantien Klein Ikink (Post voor Holland) gestopt met bijdragen aan Post voor Holland